top of page

Keitä me olemme

Mari Hakkarainen

Kokonaisvaltainen valmentaja ja henkilöstöjohtamisen ammattilainen

Hei! Olen Mari Hakkarainen. Olen kokonaisvaltainen valmentaja ja henkilöstöjohtamisen ammattilainen. Mikäli olet kiinnostunut ammattillisesta osaamisestani, voit halutessasi lukea siitä LinkedIn:stä, johon pääset tästä.

Ison osan aiempaa elämääni elin sen mukaan mitä muut odottivat minulta ja suoritin elämääni niin, että muilla olisi hyvä olla. Aiemmassa elämässäni en uskaltanut olla oma itseni, koska erityisherkkänä vaistosin aina välittömästi sen miten miellyttää toisia. Aiemmin näin toimimalla menetin kuitenkin oman voimani, olin masentunut ja jatkuvasti hyvin väsynyt. Vuoden 2010 paikkeita aloitin pikkuhiljaa matkan itseeni ja omaan voimaani.

​Oman kamppailuni lävitse kuljettuani, olen ymmärtänyt ja nähnyt sen, että meillä kaikilla on elämän varrella tulleita haavoja ja traumoja. On kuitenkin ihmisen omaa valintaa haluaako hän tiedostamattaan elää lopun elämäänsä haavojensa ja traumojensa ohjaamana vai uskaltaako hän valita toisen tien. Minä valitsin aikanaan tuon toisen tien ja kiitän itseäni tästä valinnasta.

Matkan varrella olen opiskellut paljon kaikenlaista nelivuotisesta terapeuttisen kokonaisvaltaisen valmentajan koulusta DiSC ja NLP sertifikaatteihin. Tärkein oppini nousee nykyisin omasta sydämestäni, sydämeni kautta tulevasta tietoisuudesta. Nykyisin minun sydämeni äänen kuuntelu ja tieto, joka tulee sydämestäni on tärkein ohjenuorani kaikessa mitä teen. Kaikki tieto kun on jo meidän jokaisen sisällä, mutta iso osa meistä ei vain osaa, kykene, malta tai halua löytää sen äärelle. Näin minäkin toimin aiemmin, silloin kun etsin itseäni ja silloin kun en vielä kyennyt olemaan omassa voimassani.

​​

Matkalla omaan voimaani, olen löytänyt sen, että minulla on vahva erityisherkkyyden lahja, jonka olen kääntänyt suurimmaksi voimavarakseni. Erityisherkkyyden lahjalla tarkoitan sitä, että minä kuulen hyvin tarkasti mitä sinä sanot, mutta kuulen ja näen myös kaiken muunkin. Nykyisin minä olen äärettömän kiitollinen tästä saamastani lahjasta.

Autan ihmisiä niin heidän työelämässään kuin henkilökohtaisessa elämässään. Katson ihmistä aina kokonaisvaltaisesti. Autan ihmisiä kasvamaan ja kehittymään kokonaisvaltaisesti nykyajan hyvin hektisissä ja vaativissa ympäristöissä. Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät omat todelliset voimavaransa ja lahjansa sekä pysyisivät omassa keskustassaan, kaikenlaisissa elämäntilanteissaan.

Marko Tarkkala

Ammattivalmentaja ja kokonaisvaltainen valmentaja

Hei! Olen Marko Tarkkala. Olen ammattivalmentaja urheilussa ja kokonaisvaltainen valmentaja.

 

Ajoin 13-vuotta ammatikseni enduroa kilpaa MM-sarjassa. Enduron saavutuksiani ovat lukuisat MM- ja SM-mitalit. Enduromoottoripyöräilyurani aikana ja sen jälkeen olen kokenut ja oppinut paljon erilaisia asioita, jotka liittyvät henkiseen vahvuuteen. Taistelin huippu-urheilijan uran aikana keskittymisen, omien ja muiden luomien paineiden, ennakkoluulojen, yliyrittämisen, peesaamisen ja muilta opittujen toimintatapojen kanssa. Henkilökohtaisessa elämässäni olen taistellut asioiden kanssa, jotka toistuivat aina samalla kaavalla - kuten esimerkiksi ihmissuhteet ja painon hallinta sekä muut erilaiset riippuvuudet.

 

Kun olen lähtenyt eheyttämään itseäni syvällisemmin, olen löytänyt minua vaivanneisiin asioihin vastauksia ja ne kaikki ovat löytyneet minun sisältäni. Tämä on ollut se suurin lahja ja työkalu mitä olen löytänyt. Olen lähtenyt keskittymään minun sisäiseen puheeni sekä sydämeni äänen eroavaisuuteen. Esimerkiksi puskin aiemmin pelkällä tahdonvoimalla eteenpäin – tyyliin vaikka läpi harmaan kiven - joka aiheutti minulle suunnattoman paineen ja väsymyksen. Nykyisin kuuntelen aidosti enemmän sydäntäni ja kehoani sekä huomaan, jos alan puskemaan eteenpäin pelkällä tahdon voimalla.

 

Jo huippu-urheilijana ollessani huomasin kuinka paljon henkisellä puolella voidaan vaikuttaa esimerkiksi tuloksiin, toimintatapoihin ja pelkkään läsnäolemiseen. Urheilu-urani jälkeen tämä tietotaitoni on kehittynyt ja syventynyt. Tekisin nykyisen tietotaitoni valossa todella monen asian täysin eri tavalla kuin aiemmin.

Se mitä oman itsensä eheyttäminen tuo mukanaan käytännössä, on todella suuri lahja itselle. Oman todellisen itsensä löytäminen on koettava jokaisen itse. Koen, että kun olen itse käynyt tätä taivalta lävitse itseni kehittämisen ja kasvun kanssa, minun helpompi auttaa myös muita ja antaa vertaistukea. Näitä asioita kun ei opi pelkästään kirjoja lukemalla.

Olen opiskellut ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia jo pidemmän aikaa, ja minun on nykyisin huomattavasti helpompaa auttaa kaikenlaisia ihmisiä heidän kehonsa ja mielensä ongelmissaan. Autan kaikenlaisia ihmisiä löytämään oman itsensä ja tämän myötä löytämään tien tasapainoiseen elämään. Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät omat lahjansa ja voimavaransa sekä osaisivat hyödyntää lahjojaan ja voimavarojaan käytännössä omassa elämässään.

bottom of page