Keitä me olemme

Mari Hakkarainen

Henkinen Valmentaja, Kokonaisvaltainen valmentaja, CAM-terapeutti (Complementary and Alternative Medicine), Henkilöstöalan ammattilainen

Hei! Olen Mari Hakkarainen. Olen henkinen valmentaja, kokonaisvaltainen valmentaja ja henkilöstöalan ammattilainen. Mikäli olet kiinnostunut ammattillisesta osaamisestani, voit halutessasi lukea siitä LinkedIn:stä: https://www.linkedin.com/in/mari-hakkarainen-ab31584/

Ison osan aiempaa elämääni elin sen mukaan mitä muut odottivat minulta. Suoritin elämääni niin, että muilla olisi hyvä olla, kunnes 2010-2011 paikkeita aloitin pikkuhiljaa matkan itseeni ja omaan voimaani. 

Olen opiskellut matkani varrella paljon kaikenlaista nelivuotisesta terapeuttisen energiaparantajan koulusta DiSC ja NLP sertifikaatteihin. Tärkein oppini nousee kuitenkin omasta sydämestäni, sydämeni kautta tulevasta tietoisuudesta. Nykyisin minun sydämeni äänen kuuntelu ja tieto, joka tulee sydämeni kautta on tärkein ohjenuorani kaikessa mitä teen. Kaikki tieto kun on jo meidän jokaisen sisällä, mutta iso osa meistä ei vain osaa, kykene, malta tai halua löytää sen äärelle. Näin minäkin toimin aiemmin.


Minä koen, että meillä kaikilla on elämän varrella tulleita haavoja ja traumoja. On kuitenkin ihmisen omaa valintaa haluaako hän tiedostamattaan elää lopun elämäänsä haavojensa ja traumojensa ohjaamana vai uskaltaako hän valita toisen tien. Minä valitsin aikanaan tuon toisen tien ja kiitän itseäni tästä valinnasta.

Minulla on vahva erityisherkkyyden lahja, jonka olen kääntänyt suurimmaksi voimavarakseni. Erityisherkkyyden lahjalla tarkoitan sitä, että minä kuulen hyvin tarkasti mitä sinä sanot, mutta kuulen ja näen myös kaiken muunkin. Elämän varrella olen päässyt hiomaan tätä syntymässäni saamaani erityisherkkyyden lahjaa ja nykyisin minä olen äärettömän kiitollinen tästä saamastani lahjasta.

Olen nähnyt työurani aikana paljon niin henkisesti kuin fyysisesti epätasapainoisia ihmisiä. Lähdin pois HR-alan johtotehtävistä, koska koin ja tunsin etten siinä ympäristössä pystynyt auttamaan ihmisiä kaikella sillä potentiaalilla, joka minulla on.


Autan ihmisiä niin heidän työelämässään kuin henkilökohtaisessa elämässään voimaan paremmin ja olemaan tasapainossa. Katson ihmistä aina kokonaisvaltaisesti. Autan ihmisiä kasvamaan ja kehittymään kokonaisvaltaisesti, löytämään omaan voimaansa sekä olemaan tasapainossa nykyajan hyvin hektisissä ja vaativissa ympäristöissä. Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät omat todelliset voimavaransa ja pysyisivät omassa keskustassaan, omassa voimassaan, kaikenlaisissa elämäntilanteissaan.​

Minun mottoni on: "The most powerful force on Earth is Love." / "Vahvin voima maan päällä on rakkaus."

Marko Tarkkala

Henkinen Valmentaja, Terapeuttinen Energiaparantaja opiskelija

Hei! Olen Marko. Olen ammattivalmentaja urheilussa, henkinen valmentaja ja opiskelen tällä hetkellä 4-vuotta kestävässä koulussa terapeuttiseksi energiaparantajaksi. Olen 3. vuoden opiskelija tässä koulussa.


13-vuotta ajoin ammatikseni enduroa kilpaa MM-sarjassa. Enduron saavutuksiani ovat lukuisat MM- ja SM-mitalit. Enduromoottoripyöräilyurani aikana olen kokenut ja oppinut paljon erilaisia asioita mitkä liittyvät henkiseen vahvuuteen. Huippu-urheilijana ollessani päätin jo, että haluan lähteä urheilu-urani jälkeen auttamaan ihmisiä henkisessä vahvuudessa, koska huomasin silloin kuinka paljon henkisellä puolella voidaan vaikuttaa esimerkiksi tuloksiin,  toimintatapoihin ja läsnäolemiseen.

Jos olisin urheilu-urani aikana ollut läheskään näin tietoinen kuin mitä nyt olen, olisi se vaikuttanut elämääni ja urheilusuorituksiini myönteisesti. Se mitä oman itsensä löytäminen tuo mukanaan käytännössä on todella suuri lahja itselle. Oman itsensä löytämistä on vaikea kuvailla sanoin, se pitää kokea itse.

Olen opiskellut mentaalivalmennusta (Mental Sport-tutkinto) ja koin, että pystyin auttamaan täältä saaduilla työvälineillä niin itseäni kuin muita ihmisiä. Huomasin kuitenkin joissakin tilanteissa, että en pystynyt löytämään todellisia juurisyitä joihinkin asiakkaan ongelmiin. Tämän huomioni myötä halusin lähteä kouluttamaan itseäni lisää. Nykyisessä terapeuttisen energiaparantajan tutkinnossani on kyse ihmisen kokonaisvaltaisesta hoitamisesta kehon ja mielen tasoilla. Opiskeltuani tätä puolta nyt reilun kahden (2) vuoden ajan koen, että yhdistämällä Mental Sport tietotaitoni terapeuttisen energiaparantajan tietotaitoihin olen lopultakin löytänyt "oikean" tavan auttaa ihmisiä. Tällä yhdistelmällä löydän helpommin asiakkaan ongelmien juurisyyt.

Tavoitteeni ja haluni on lähteä auttamaan kaikkia ihmisiä löytämään oman itsensä ja tämän myötä löytämään tien tasapainoiseen elämään. Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät omat lahjansa ja voimavaransa.

mari(at)marihakkarainen.fi , marko.tarkkala(at)gmail.com

Mari 0400 580 157, Marko 040 706 0448

©2020 by M&M Kokonaisvaltainen Valmennus Oy