top of page
Kuukausiblogi: Blog2
Etsi
  • Writer's pictureMari

UUTTA JA ERITTÄIN HYÖDYLLISTÄ NIIN AMMATTIIN KUIN HENKILÖKOHTAISEEN ELÄMÄÄN

Päivitetty: 29. heinäk. 2023

Ohessa johtotehtävissä työskentelevän Samin kokemus henkilökohtaisen kasvun Tie Omaan Voimaan valmennusohjelmasta:


Lähdin mukaan Tie Omaan Voimaan valmennukseen, koska oma elämäni yrityksen johtotehtävissä on hyvin hektistä ja välillä tuntuu, että läsnä olemisen kanssa on tekemistä. Nettisivut herättivät mielenkiintoni tätä valmennusta kohtaan ja tuli olo, että tähän on lähdettävä ja kappas vain: vaistoni oli oikeassa.


Olen tähän mennessä osallistunut seitsemään valmennusjaksoon ja jo nämä seitsemän valmennusjaksoa ovat antaneet minulle aikaa itselleni ja laittaneet minut miettimään valintojani sekä mitä haluan valita ajatellen tulevaisuuttani. Olen ennen tätä valmennusta mennyt todellakin ”tukka putkella” liikaakin. Ymmärsin valmennuksen myötä, että olen ajatuksissani kuvitellut tekeväni koko työurani perheeni eteen, mutta todellisuudessa työurani onkin mennyt perheeni edelle. Tämän oivaltaminen ja siitä vastuunottaminen on ollut merkittävä askel tämän valmennuksen aikana.


Valmennusjaksoilla saan suunnattomasti tukea tähän hetkeen ja tulevaan. Toki täytyy muistaa, että itsehän tämän työn tekee: Moni saattaa haluta muutosta elämäänsä, mutta se muutos tapahtuu vain kun itse muuttuu eli kasvaa ja kehittyy ihmisenä. Kukaan toinen ei voi tehdä tätä työtä toisen puolesta, vaan se on tehtävä itse. Olen jo näillä seitsemällä valmennusjaksolla saanut hyviä työkaluja ja terveitä keinoja muuttaa asioita positiiviseen suuntaan omassa elämässäni.


Luulin aiemmin, että en ole stressaavaa tyyppiä lainkaan, mutta itse asiassa todellisuudessa olen aiemmin ollut todella stressaantunut. Mm. yölliset valvomiset ovat olleet merkkejä ylikierroksilla käymisestä. Nykyisin - valmennuksen myötä – pystyn tiedostamaan stressitasoni huomattavasti paremmin ja tiedän mitä tehdä, jos minua alkaa stressaamaan liikaa. Toisin sanoen minulla on terveitä ulospääsykeinoja stressaavista elämäntilanteista. Koen työelämässä tapahtuvat mahdolliset vastoinkäymiset nykyisin uutena mahdollisuutena oppia itsestäni ja kanssakulkijoista. Myös ns. negatiivisen palautteen vastaanotto onnistuu nykyisin paremmin kuin aiemmin ja keskityn enemmän omiin tunteisiini ja tuntemuksiini mitä se minussa herättää.


Siviilielämässäni olen alkanut antamaan enemmän aikaa perheelleni ja olemme aloittaneet uuden yhteisen harrastuksen. Tämä yhdessä vietetty aika on suunnattoman tärkeää tässä ja nyt. On hyvä huomata olevansa enemmän läsnä, kun vietämme aikaamme yhdessä perheenä. Huomaan, että uskallan nykyisin myös pyytää aikaa itselleni, mikäli koen tarvitsevani sitä. Näin ei ole ollut aiemmin.


Näinä kuluneina noin 1,5 vuotena, kun olen ollut mukana Tie Omaan Voimaan valmennuksessa, olen huomannut, että jotkut aiemmat unelmani ovatkin jääneet pois merkityksettöminä. Tämä on mielenkiintoista, sillä minulla oli aiemmin toisenlaisia haaveita ja nyt yhdeksi tärkeimmäksi unelmakseni onkin tullut laadukas ja mukava läsnäolo perheen kanssa. Työelämäni puolella liiketoiminta laajenee, mutta epämukava paine vähenee, joka on myös erittäin mielenkiintoista, että näin tapahtuu.


Pelkästään metsässä kävely antaa minulle nykyisin paljon enemmän, koska kaikki ei ole sitä miltä ensisilmäyksellä näyttää. Biisi voi kuulostaa ensikuuntelemalla hyvältä, mutta toisella kerralla sanojen kuuntelu antaa sille täysin uuden merkityksen.


Tie Omaan Voimaan valmentajista voin sanoa sen, että he osaavat syväluodata psykofyysisiä asioita monesta eri näkökulmasta. Saan valmentajilta teoreettista tutkimustietoa ja asiat tuodaan selkeästi ihmismieltä ymmärtävälle tasolle moninaisine esimerkkeineen. Tämä yhdistelmä – teoria ja käytäntö – on tärkeää, sillä molempia tarvitaan. Käytännön harjoitukset auttavat oivaltamaan asioita omakohtaisesti käytännön tasolla, koska näin voi oppia itsestään todella paljon.


Olen saanut todella hienoja kokemuksia lukuisista käytännön harjoitteista. Jotkin harjoitteet ovat saaneet minut keskittymään todella täysillä tähän hetkeen ja tyhjentämään pääni menneistä ja tulevista tavalla, jota en ole kokenut aiemmin. Mahtava juttu saada tällainen kokemus.


Nytkin odotan jo seuraavaa – kahdeksatta valmennusjaksoa – malttamattomana, sillä kaipaan päästä rauhoittumaan Tie Omaan Voimaan valmennuksen inspiroivaan ilmapiiriin.


Olen 100 % varma, että joka ikinen ihminen saisi tästä valmennuksesta jotain uutta ja hyödyllistä joko ammattiinsa, harrastukseensa tai henkilökohtaiseen elämäänsä. Tämä tosin vaatii itseltä avoimuutta katsoa menneisyyttään rehellisesti, vastaanottaa tulevaa sellaisena kuin se on ja tässä matkan varrella oppia uutta ennen kaikkea itsestään. Eritoten voin suositella tätä valmennusta ihmisille, jotka tuntuvat juoksevan uraputkessa ja miettivät samalla, että miten meidän lapsistamme on tullut noin isoja. Mitään ei olla silloinkaan menetetty, sillä jokainen hetki on mahdollisuus tehdä positiivinen muutos.


Sami


Lue lisää henkilökohtaisen kasvun Tie Omaan Voimaan valmennusohjelmastamme: https://www.tieomaanvoimaan.fi/valmennusohjelma


Lue lisää muista palveluistamme:


sekäOlet lämpimästi tervetullut!
175 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page