top of page
Kuukausiblogi: Blog2
Etsi
 • Writer's pictureMarko

MITEN OLLA ONNELLINEN

Päivitetty: 1. huhtik. 2021

Oheinen teksti sisältää suomennettuna joitakin kohtia Deepak Chopran tekstistä "uusi tapa olla onnellinen". Englanninkielinen teksti löytyy tästä:


Oheisen tekstin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta. Nyt kun kaikki raportointi tämän paljon puhuttavan viruksen ympärillä tuntuu keskittyvän lähes pelkästään pelon lietsomiseen, tässä on yksi toisenlainen näkökulma tämän muutostilanteen mahdollisuudeksi. Mitä kaikkea uutta tästä voi parhaimmillaan puhjeta? Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole väheksyä tilannetta eikä ampua alas yhtäkään tragedioista.


Kaikki sairaudet osoittavat meille tien tulevaisuuteen, jos vain pysähdymme ja kiinnitämme huomiota tähän. Tämä on erityisen totta maailmanlaajuisesti levinneeseen viruksen suhteen. On hyvin selvää, että joitakin tärkeitä oppimisen paikkoja on jo muodostunut. Jotkut näistä oppimisen paikoista ovat hyvin ilmeisiä, koska ne ovat niin silmiinpistäviä: epävarmuus on suurin syy ihmisten paniikkiin. Yksikään meistä ei voi olla huomaamatta tätä oppiläksyä. Kansan- ja maailmantalouden syöksy heijastaa tätä epävarmuutta.


Jos katsot yhtään syvemmälle, paljastuu tarve ottaa ihmisten hyvinvointi huomattavasti laajemmin, vakavammin ja syvemmin huomioon kuin mitä vuosisadan vanha hyvinvointivaltion tapa, jossa ihmisiä käsitellään taloudellisina yksiköinä. Todellinen hyvinvointi näyttää todellisuudessa hyvin erilaiselta. Todellisen hyvinvoinnin tunnistaa seuraavista merkeistä:


 • yhteisöllisyys ja toisten tukeminen

 • onnellisuuden aito arvostaminen on oleellista ihmiselämälle

 • mahdollisuus hyvään pitkäaikaiseen kokonaisvaltaiseen terveyteen (henkiseen ja fyysiseen)

 • eläminen ympäristössä, jossa on puhdasta vettä ja ilmaa

 • väkivallaton ympäristö ja se, että rauhaa pidetään aidosti tärkeänä. HUOM! Tämä väkivallattomuus koskee myös SoMe:a

 • tasa-arvoinen hyväksyntä kaikenlaisille ihmisille

 • ”me vastaan ne”-ajattelun lopettaminen, joka rakentaa vain esteitä ihmisten välille.


Kun listaamme nämä ylläolevat ainekset yhteen, niin käy hyvin kivuliaan selkeästi ilmi se, että monet tämän hetken hyvinvointivaltioista ovat todellisuudessa hyvin kaukana aidosti hyvinvoivasta valtiosta. Tämä kaikki on paljastanut sen, miten turvattomaksi suurin osa ihmisistä olonsa oikeasti tuntee. Tämä kaikki on tuonut esiin sen, että todellinen pandemia on pelko – ei virus. On ollut melko turhaa kertoa todellisia faktoja taudista massojen pelon edessä, pelkojen joita sosiaalinen media ja 24/7 uutiset lietsovat ja ruokkivat niin helposti. Ihmiset, jotka ovat suurimmaksi osaksi viruksen riskiryhmässä, kuten vanhemmat ihmiset ja muuten huonokuntoiset kuten esim. syöpää sairastavat (syöpähoidoissa olevat) tai perussairauksista kuten esim. astmasta kärsivät, ovat ne ryhmät, joilla on mitä todennäköisimmin riskejä ja heikentynyt immuunijärjestelmä. Kaikille muille, standardi eli perusennaltaehkäisy on paras turvautuminen. Toki jos olet ns. perusterve, mutta olet ottanut äärettömän paljon rokotteita, syöt paljon lääkkeitä, syöt hyvin ravintoköyhää ruokaa ja elät jatkuvassa stressitilassa, on mahdollista, että tällöin sinun immuunijärjestelmäsi on heikentynyt ja mahdollisesti saat minkä tahansa taudin helpommin. Mutta näin hienovaraiset lääketieteelliset neuvot hukkuvat kaiken muun pelokkaan, pelkoa lietsovan, melun keskelle.


Me tarvitsemme uuden tavan olla onnellisia tavalla, joka perustuu aitoon kokonaisvaltaiseen hyvinvoimiseen. Myös keskivertokansalaisen tulisi tietää ja osata käytännössä tunnetaitoja sen verran, että kriisin hetkellä osattaisiin ripustautua muuhunkin kuin ulkoisiin tukipilareihin, kuten esim. kemiallisiin riippuvuuksiin (esim. alkoholi tai lääkkeet) tai toiminnallisiin riippuvuuksiin (esim. jatkuvaan sairaalloiseen siivoamiseen tai sairaalloiseen henkihieverissä urheilemiseen). Miten me pääsisimme siihen tilanteeseen, että keskivertokansalaisella olisi riittävästi tietotaitoa tunnetaitoihin, jotta hän kykenisi kriisinkin keskellä löytämään itsensä kanssa siihen tilaan, jossa hän pystyisi rauhoittamaan itsensä: oman kehonsa ja mielensä luonnollisin keinoin, jotta hän saisi nukuttua hyvin ja kykenisi elämään mahdollisimman tasapainoisesti ja kokisi olevansa turvassa? Tämä on mahdollista mm. Tie Omaan Voimaan valmennuksen kautta.


Sinun kannattaa katsoa peiliin ja kysyä mihin sinun oma onnellisuutesi todella perustuu? Jos sinun onnellisuutesi perustuu pelkästään rahaan, statukseen, omistamiseen ja elämänmittaiseen jatkuvaan mielipuoliseen kuluttamiseen, sinun tarvitsee herätä. Nuo ovat olleet ns. ”normaalit” perusteet onnellisuudelle hyvin pitkän aikaa, mutta mihin nämä ovat johtaneet:


 • yhä suurempiin tuloeroihin

 • suureen hiilijalanjälkeen

 • säälittävään hyvinvoinnin tasoon niille, jotka eivät kuulu etuoikeutettuihin

 • pinttyneisiin ennakkoluuloihin köyhistä

 • pinttyneisiin ennakkoluuloihin kenestä tahansa, joka ei ole ”kuten me olemme” ja

 • yhteiskuntaan missä kaikki meidän perheemme ja ystäviemme ulkopuolella tuntuvat muukalaisilta oudolla maalla.


Tämä kaikki tapahtunut on tuonut tämän tilanteen silmiä räikeästi häikäisevän loistelampun alle. Jos lähimenneisyys on esinäytöstä tulevasta, välitön seuraus tästä kaikesta ei tule olemaan positiivinen – vaan kaupat tulevat olemaan putsattuna oleellisista peruselintarvikkeista, kun oikea tapa toimia olisi se, että me jaamme nämä tuotteet emmekä hamstraa niitä vain pelkästään itsellemme. Huhut, juorut ja absurdit valheet blokkaavat järkevät neuvot, oikeat faktat ja terveellisen varovaisuuden koskien viruksen leviämistä ja oikeastaan mitä tahansa muutakin. Haasteellista tässä tilanteessa on myös se, että mistään ei tiedetä selkeästi mikä on faktaa ja mikä on valhetta - vähiten valtamediasta. Mikäli sinä osaisit elää sinun elämääsi sisältäpäin – sinun omasta sydämestäsi käsin – tällöin sinä osaisit kuunnella hyvin selkeästi sitä mikä on totta. Ongelma on se, että isot massat eivät osaa tätä – ainakaan vielä. Kummassako sinä haluat jatkaa: vanhassa maailmassa, jossa asiat ovat sekavia, pelon värittämiä ja jossa sinä olet paniikissa milloin minkäkin asian vuoksi? Vai haluatko sinä astua kohti uutta maailmaa, jossa myös vaikeat asiat ovat sinulle selkeitä ja jossa sinun sisimmässäsi pysyy rauha, selkeys ja tasapaino riippumatta ulkoisista olosuhteista? Tämä uusi maailma on mahdollista mm. Tie Omaan Voimaan valmennuksen kautta.


Tämä kaikki mitä nyt tapahtuu viitoittaa meille uudenlaista tulevaisuutta ja tekee siitä yhä kiireellisempää. Passiivisuus ja vastahakoisuus eivät ole enää asioita, joihin meillä on varaa. Me kaikki olemme varanneet matkalippumme tälle matkalle tällä Maapallolla. Ei ole paikkaa meille kenellekään mihin kukaan voisi nousta rantaan. Kaikki tällä matkalla olevat, myös etuoikeutetussa ensimmäisessä luokassa matkustavat, ovat sananmukaisesti samassa veneessä. Ainoastaan uusi tapa löytää onnellisuus, joka perustuu terveeseen itsestään huolehtimiseen ja kykyyn huolehtia henkilökohtaisesta hyvinvoinnistaan käytännön tasolla niin henkisesti kuin fyysisesti on kestävä ratkaisu parempaan tulevaisuuteen. Tyhjänpäiväinen jatkuva mielipuolinen kuluttaminen ja massojen valheelliset harhautukset johtavat vain yhä huonompaan tulevaisuuteen. Harkitse tätä kaikkea niin vakavasti kuin vain pystyt ja tee sinun oma valintasi kohti sinun omaa hyvinvointiasi, sinun omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.


Nyt on todellakin aika alkaa käsittelemään sinun omia asioitasi; katsoa sinun omaa menneisyyttäsi rehellisesti, katsoa sinun omia käytösmallejasi rehellisesti ja käsitellä sinun oman menneisyytesi asiat. Miksi? Jotta sinä voit - vihdoin ja viimein - alkaa toimimaan ja elämään uudella tavalla, sinun omasta sydämestäsi käsin. Aloita elämään sinun elämääsi sisältäpäin. Aloita matka tiellä sinun omaan voimaasi.


Voit aloittaa tämän matkan ilmoittautumalla mukaan maksuttomaan Tie Omaan Voimaan live webinaariin: Kun osallistut tähän maksuttomaan live webinaariin opit:


 • Mitä omassa voimassa oleminen tarkoittaa käytännössä

 • Mitkä asiat ovat tärkeitä ymmärtää, mikäli haluat luoda elämän, jossa sinä olet aidosti omassa voimassasi

 • Miksi ihmiset eivät ole omassa voimassaan, mikä sinua estää olemasta omassa voimassasi

 • Miten mahdollistat omaan voimaan pääsemisen

 • Kuinka sinun elämäsi voi muuttua, kun sinä alat olemaan omassa voimassasi

Lämpimästi tervetuloa webinaariin!

Mari ja MarkoMuistatko vielä sen tunteen, joka sinulla oli lapsena, kun kaikki oli mahdollista?

161 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page