top of page
Kuukausiblogi: Blog2
Etsi
  • Writer's pictureMari

TUNNETAIDOISTA


VAROITUS: Seuraava kirjoitus saattaa mennä osan ihmisten ihon alle liikaa ja nostaa vahvoja tunteita sekä tuntemuksia. Lukeminen täysin omalla vastuulla!”Minä ajattelen vain sinun parastasi”

Jotkut ihmiset kuvittelevat auttavansa toista ihmistä neuvomalla häntä omista uskomus järjestelmistään ja peloistaan käsin. Tällainen ihminen ajattelee tekevänsä vain pelkkää hyvää, kun hän neuvoo toista omista peloistaan käsin eikä hän edes ymmärrä saatikka näe neuvovansa toista omista peloistaan käsin. Mitä sitten tapahtuu, kun autettava onkin omissa ajatuksissaan ja omissa tunteissaan aivan toisella tasolla? Mitä tapahtuu, kun vastaanottaja eli autettava onkin selkeyttänyt omaa uskomus järjestelmäänsä? Tällöin edessä on tilanne, jossa peloistaan käsin toimivan auttajan viesti kääntyy negatiiviseksi vastaanottajan eli autettavan puolella. Näin peloissaan kiinni oleva auttaja tekee lopulta hallaa ja ”vahingoittaa” sitä ihmistä, jota hän ”vain ajatteli auttavansa”. Peloissaan kiinni oleva auttaja on niin vahvasti kiinni omassa ”oikeassa” maailmassaan ettei hän näe eikä hän ymmärrä sitä, että ihminen jota hän ajattelee ”vain auttavansa” näkee ja kokee asiat täysin toisin kuin hän.


Mitä selkeys on?

Kun joku ihminen näyttää omat tunteensa ja ilmaisee omat tunteensa hyvin selkeästi, niin jotkut ihmiset kokevat, että tämä ei ole selkeyttä. Se, että osoittaa rehellisesti omia tunteitaan ja ilmaisee omat tunteensa rehellisesti sekä avoimesti on nimenomaan selkeyttä ja se luo ympäristöön selkeyttä. Se, että ei ilmaise omia tunteitaan selkeästi luo taas epävarmuutta, epäselkeyttä ja epätasapainoa, joka on hyvin kaukana selkeydestä.

Jos sinä toimit niin kuin minä haluan, niin sitten… Jos et, niin…

Jotkut vanhemmat kokevat niin, että kun he ovat sijoittaneet lapseensa paljon rahaa, niin tällöin vanhemmalla on ikään kuin oikeus määrätä sitä mitä hänen lapsensa kuuluisi tehdä elämässään, millaisia valintoja hänen lapsensa olisi hyvä vanhemman mielestä tehdä. Tällainen vanhempi on ikään kuin ostanut rahalla osuuden lapseensa – aivan kuin yritykseen ostetaan – ja sitten tällä rahalla ostetulla määräämisoikeudella tällainen vanhempi kertoo lapselleen mitä lapsen olisi hyvä tehdä hänen elämässään. Onko tällainen sinun mielestäsi rakkautta? Onko tällainen sinun mielestäsi ehdotonta rakkautta? Tällainen on minun mielestäni kaukana ehdottomasta rakkaudesta. Todellinen rakkaus ei sisällä ehtoja.

Kun sitten edellä mainitun vanhemman lapsi alkaa itsenäistymään ja kertomaan omien valintojensa, tekojensa sekä sanojensa kautta sen mitä hän oikeasti omassa elämässään haluaa tehdä ja kun tämä ei sitten miellytä tätä vanhempaa, joka on ostanut osuutensa tähän lapseen, niin sellainen nostattaa aina vahvoja tunteita – molemmissa päissä. Olen kuullut usein jonkun vanhemman suusta sanat: ”kun minä olen käyttänyt sinuun niin paljon rahaa, niin...” Tämä on ehdollistamista ja tällainen vanhempi paljastaa itse itsensä ja omat tarkoitusperänsä. Loppujen lopuksi tällainen on hyvin surullista, että vanhempi elää näin rakkaudettomasti. Rakkautta on antaa lapsensa tehdä juuri niitä asioita joita lapsi haluaa eikä väkisin yrittää taivuttaa lasta omanlaiseensa haluamaansa muottiin. Mitä sitten vaikka vanhempi on laittanut paljon rahaa lapseensa? Lapsi on siitä aivan varmasti kiitollinen, mutta jos lapsi ei halua tehdä niitä asioita joita vanhempi haluaisi hänen tekevän, niin eikö vanhemman olisi aika herätä ja kääntyä sisäänpäin itseensä ja miettiä, että mitä hän on vanhempana oikein tekemässä?

Tällainen yllä mainitun kaltainen tilanne vaatii lapselta hyvin paljon vahvuutta ja rohkeutta, että lapsi uskaltaa - vanhemman painostuksesta huolimatta - olla omaa mieltään ja ilmaista oman mielipiteensä. Jos lapsi on pieni, tilanne kääntyy usein vanhemman tahdon mukaan, mutta kun kyseessä on aikuinen lapsi, on tilanteessa mahdollisuus kaikkeen. On mahdollista, että aikuinen lapsi pitää puolensa, ilmaisee mielipiteensä selkeästi ja sanoo ettei hän halua niitä asioita, joita hänen vanhempansa haluaa. Kun näin tapahtuu, niin tässä kohtaa aikuinen lapsi ei ole enää lapsi, vaan hän on ottanut merkittävän askeleen kohti aikuisuutta ja on alkanut ottamaan vastuuta itsestään. Tällainen ihminen on ottanut merkittävän askeleen kohti Omaa Voimaansa. Se, että tällainen aikuinen lapsi osoittaa vanhemmalleen pysyvänsä itsensä ja omien valintojensa takana, on suuri rakkauden osoitus itseä kohtaan. Kaikki alkaa aina ensin itsestä. Vasta sitten tulevat muut. Kun ensin opit rakastamaan itseäsi niin paljon, että pidät puoliasi – olet itsesi puolella – niin sen jälkeen rakkaus muihin seuraa perästä kuin itsestään.

Miten paljon meillä Suomessa ja muualla maailmassa onkaan niitä aikuisia lapsia, jotka eivät tunnista eivätkä tiedosta yllä mainitun kaltaista kuviota? Niitä on paljon! Meillä on valtavasti ihmisiä, joilla ei ole tunnetaitoja lainkaan tai hyvin vähän. Näitä tunnetaitoja voi kuitenkin oppia, jos vain haluaa. Voit myös valita jatkaa rämpimistä vanhassa maailmassa entiseen tyyliin. Valinta on sinun.

Mm. näitä tunnetaitoja sinä pääset oppimaan meidän Tie Omaan Voimaan live valmennuksessamme ja meidän Tie Omaan Voimaan verkkokursseillamme.


Tie Omaan Voimaan Parisuhdeverkkokurssimme soveltuu niin parisuhteessa oleville kuin niille, jotka etsivät parisuhdetta. Verkkokurssi alkaa 9.6.2020 ja kestää kuusi kuukautta. Pääset lukemaan lisää parisuhdeverkkokurssistamme tästä.

Lämpimästi tervetuloa!Mari ja Marko

190 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page