top of page
Kuukausiblogi: Blog2
Etsi
  • Writer's pictureMarko

TIEDÄTKÖ SINÄ MILLÄ ALUEELLA OPIT, KEHITYT JA KASVAT KAIKKEIN ENITEN?


1. Mitä sinä teet, kun jokin asia tuntuu epämiellyttävältä?


2. Vältteletkö asiaa?


3. Valitsetko tehdä mieluummin itseäsi miellyttäviä asioita?


Vastasitko ensimmäiseen kysymykseen: ”Vältän asiaa.”?


Vastasitko toiseen ja kolmanteen kysymykseen: ”Kyllä.”?


Seuraava kysymys: Kun sinä valitset toimia edellä mainitulla tavalla, niin miten paljon sinä omasta mielestäsi opit, kehityt ja kasvat?


A) Todella paljon.


B) En lainkaan.


Mikäli valitsit kohdan A, valitsit väärin.


Mikäli valitsit kohdan B, onneksi olkoon; olet oivaltanut sen, että oppimisen, kehittymisen ja kasvun alue ei todellakaan ole mukavuusalueesi.


Oppimista, kehittymistä ja kasvua tapahtuu niin sanotulla epämukavuusalueella.


Otetaanpa seuraavaksi pari esimerkkiä:


Marko koki aikanaan enduro moottoripyörällä ajamisen vesisateella ja kurakelissä - joka teki maastosta hyvin liukkaan - erittäin epämiellyttäväksi. Hän itse asiassa inhosi sitä. Mitä Marko teki? Hän meni kohti tätä epämukavuusaluettaan ja altisti itseään sille mahdollisimman paljon ja mahdollisimman usein. Hän teki ajamisesta vesisateella ja kurakelissä mukavaa itselleen erinäisillä harjoitteilla. Mitä tämän myötä, että Marko meni kohti epämukavaa asiaa, tapahtui? Markosta tuli erittäin hyvä ajamaan liukkaalla vesisateella ja kurakelissä. Mitä enemmän p**kaa lensi hänen päälleen, sitä enemmän hän opetteli nauttimaan siitä. Näin Marko käänsi tämän itselleen epämiellyttävän asian hänen VAHVUUDEKSEEN. Tämä vesisateella ja kurakelissä ajaminen on edelleen Markon vahvuus endurossa. Kun monesti muita ketuttaa ajaa kyseisessä kelissä, Marko nauttii ja on erittäin hyvä siinä. Olisiko Marko päässyt tähän tilanteeseen mikäli hän olisi vältellyt tätä epämiellyttävää asiaa? Ei. Mikäli Marko olisi vältellyt tätä hänelle alkuun hyvin epämiellyttävää asiaa, hänestä ei olisi koskaan tullut moninkertaista MM-mitalistia endurossa eikä hän olisi voinut ajaa MM-sarjaa ammatikseen 13-vuotta.


Sitten toinen esimerkki:


Mari teki aikanaan töitä niin, että kaikki asiat piti olla viimeisen päälle suunniteltu ja täysin kontrollissa. Esimerkkinä jos Mari meni puhumaan jonnekin tilaisuuteen hänellä piti olla puhe kirjoitettuna ylös jokaista pilkkua myöten. Pidettiinkö Marin puheista? Ne koettiin ihan OK:na. Jäivätkö ne mieleen ihmisille? Eivät. Miksi? Koska monta viikkoa etukäteen suunniteltu puhe ei koskaan voinut osua juuri siihen tilanteeseen ja hetkeen eli siihen mitä ihmiset juuri sillä hetkellä kaipasivat kuulla tai mikä heidän mieltään askarrutti juuri siinä hetkessä. Miltä Marista tuntui se, että hän olisi lopettanut puheiden suunnittelun ja pilkun viilaamisen? Se tuntui Marista erittäin epämiellyttävältä. Mitä Mari teki? Mari alkoi tutkimaan tätä miksi hänen piti jatkuvasti yrittää kontrolloida kaikkea suunnittelemalla kaikki työtehtävät viimeistä pilkkua myöten.


Samalla kun Mari alkoi tutkimaan tätä tapaansa toimia yllä mainitulla tavalla, hän alkoi päästämään irti valtavasta suunnittelun halustaan ja pilkun viilaamisesta. Mari alkoi päästämään irti siitäkin huolimatta vaikka irtipäästäminen tuntui hänestä erittäin epämiellyttävältä. Tämä irtipäästäminen aiheutti Marille jopa lukuisia unettomia öitä. Mari opetteli täysin uuden tavan tehdä asioita kuten esimerkiksi työtään. Neljä vuotta itseään syvällisesti kehittäen Mari huomasi, että hän ei enää suunnitellut puheitaan ja hän ei enää kokenut tarvetta kontrolloida kaikkea saatikka viilata pilkkua viimeiseen asti. Mitä Marin puheille tapahtui? Mari on tämän oppimisprosessin jälkeen pitänyt parhaimpia puheitaan, koska hän on oppinut puhumaan ihmisille siinä hetkessä ja tilanteessa. Monet ihmiset ovat kiitelleet Maria siitä, että heistä on tuntunut aivan siltä kuin Mari olisi puhunut juuri hänelle ja hänen ongelmistaan tai haasteistaan. Olisiko Mari päässyt tähän tilanteeseen, mikäli hän olisi vältellyt asiaa? Ei. Mari ei todellakaan olisi päässyt tähän tilanteeseen. Lisäksi tällä prosessilla on ollut myönteinen vaikutus kaikkeen muuhunkin Marin elämässä, sillä nykyisin Mari keskittyy ELÄMÄÄN eikä suunnittelemaan elämäänsä.


Muista siis, että oppiminen, kehittyminen ja kasvu EI tapahdu mukavuusalueella pysymällä – vaan oppiminen, kehittyminen ja kasvu tapahtuu epämukavuusalueelle menemällä. Mitä tämä vaatii sinulta? Tämä vaatii rohkeutta sen verran, että kykenee menemään epämukavuusalueelle. Lisäksi tämä vaatii rehellisyyttä itseä kohtaan. On niin helppoa valita itselleen valehtelu (ja sitä kautta myös muille) ja keksiä jokin selitys miksi ei halua kohdata epämiellyttävää asiaa.


Mikäli henkilökohtainen kasvu ja kehittyminen sekä oppiminen kiinnostavat sinua, on Tie Omaan Voimaan valmennus sinulle tarkoitettu. Me viemme sinut ajoittain epämukavuusalueelle, koska se on juuri se pointti, jolla me voimme kasvaa ja kehittyä – kuten edellä kerroimme. Kaikki osallistujat, jotka ovat lähteneet ja pysyneet tällä tiellä, ovat tästä syvästi onnellisia sekä kiitollisia. Miksi? Koska he ovat kasvaneet ja kehittyneet ihmisinä todella paljon. Tämän myötä heidän elämänsä on muuttunut positiivisesti todella paljon – aivan kuten yllä mainituissa Markon ja Marin esimerkeissä. Haluatko sinä, että sinun elämäsi muuttuu positiivisesti? Vai haluatko jatkaa vanhassa jurnuttamista? Haluatko sinä alkaa voimaan paremmin niin henkisesti kuin fyysisesti?


Jotkut ihmiset saattavat kysyä, että miksi lähtisin tutkimaan itseäni, koska minusta tuntuu, että elämä on ihan OK, eikä minulla ole omasta mielestä mitään suurempia ongelmia. Hyvä kysymys. Meistä Marko on miettinyt aikanaan ihan samaa, mutta onnekseen Marko salli itselleen lähteä tutkimaan itseään, koska tämän myötä hän tajusi, että hänellä oli loppujen lopuksi todella paljon käsittelemättömiä asioita, jotka aiheuttivat hänen elämässään kaikenlaisia toimintamalleja, erilaisia addiktioita jne… Vuosien aikana kerääntynyt kuorma niin kehossa kuin mielessä, tuntui Markosta niin normaalilta. Siihen oli hyvin tottunut. Keho ja mieli ei tämän kuorman takia enää kuitenkaan raksuttanut hirveän nopeasti. Kovalevy oli niin sanotusti täynnä. Omaa kovalevyään tyhjennettyään Markolla alkoi uusi elämä. Ongelma on siinä, että meillä ei ole kokemusta siitä MITEN elämä muuttuu kun saa käsiteltyä omat traumansa ja haavansa ja pystyy elämään aitona omana itsenänsä eikä ulkoapäin opittujen asioiden viemänä. Marko ei olisi uskonut kuuna päivänä miten hänen elämänsä voikaan olla niin paljon tasapainoisempaa, helpompaa ja selkeämpää, kun tämän työskentelyn tekee itsensä kanssa. Tätä ei kuitenkaan pysty sanoiksi pukemaan, vaan tämä on koettava henkilökohtaisesti. Ne, jotka ovat tehneet tämän työn itsensä kanssa, sen tietävät.


Mitä nämä yllä mainitut toimintamallit ja addiktiot sitten voivat olla ja joiden pohjalta ihmiset usein sanovat ettei heidän elämässään ole mitään ongelmia, vaan kaikki on ihan hyvin. Toimintamallit voivat olla esimerkiksi seuraavia:


-Sinun parisuhteessasi toistuu jokin tietty kaava aina yhä uudelleen ja uudelleen. Jatkat vain, koska olet niin tottunut siihen, että näin tämän vain kuuluu olla. Uskottelet alitajuisesti itsellesi kaiken olevan ihan hyvin. Saattaa olla niinkin, että jossakin kohtaa tarpeeksi saatuasi, lopetat parisuhteen ja menet seuraavaan parisuhteeseen. Tästä huolimatta sama asia – sama teema - alkaa toistumaan myös tässä parisuhteessa. Sattumaako? Ei todellakaan.


-Addiktiot muodostuvat ihmisille salakavalasti ja ihmiset ovat mestareita huijaamaan itseään. Jossakin matkan varrella elämässäsi sinä olet oppinut, että kun sinulla alkaa nousemaan jokin epämiellyttävä tunne, niin sinä olet oppinut turruttamaan sen jollakin aineella tai toiminnalla. Turrutuskeinona tälle epämiellyttävälle tunteelle tai tuntemukselle voi toimia syöminen, tupakointi, alkoholi, muut riippuvuutta aiheuttavat aineet, television katselu, SoMe, urheilu, shoppailu jne. jne. Addiktio voi itseasiassa muodostua aivan mihin tahansa asiaan. Moniko ihminen tunnistaa addiktionsa ja kykenee myöntämään itselleen rehellisesti olevansa addiktoitunut? Jos joku vaikka huumorin varjolla kykeneekin myöntämään addiktionsa, niin moniko näistä sitten todella pystyy katsomaan MITEN ja MIKSI hänelle on muodostunut tällainen addiktio? Aniharva. Miksi? Koska tämä vaatii epämukavuusalueelle menemistä, joka puolestaan vaatii jo aiemmin mainittua rohkeutta ja rehellisyyttä. Vastaukset ongelmiisi ja haasteisiisi elämässäsi eivät löydy sinun mukavuusalueeltasi. Näin ollen: OPPIMISEN, KEHITTYMISEN JA KASVUN ALUE EI OLE SINUN MUKAVUUSALUEESI vaan se on sinun epämukavuusalueesi.


Me Tie Omaan Voimaan valmennuksessa olemme omakohtaisesti käyneet lävitse yllä mainitun tien, jossa mennään omalle epämukavuusalueelle. Me olemme omakohtaisesti kokeneet sen mitä se on, kun yrittää huijata itseään jossakin asiassa ja me olemme omakohtaisesti ymmärtäneet sen, että siinä ei huijaa ketään muuta kuin itseään. Kokemusasiantuntijuutemme on vankka. Tämän lisäksi olemme tukeneet useita kymmeniä ihmisiä uskaltautumaan menemään heidän omalle epämukavuusalueelleen ja sitä kautta löytämään vastaukset heidän haasteisiinsa ja ongelmiinsa. Myös parasta aikaa autamme ja tuemme useita ihmisiä Tie Omaan Voimaan valmennusohjelmassamme.

Tässä muutamia asioita mitä sinä saat Tie Omaan Voimaan valmennuksesta:


o Stressivapautta

o Parempaa unta

o Keskittymiskykyä

o Kykyä ja taitoa lukea ihmisiä

o Rentoutta

o Eheyttä

o Keinoja löytää luova puoli itsestäsi

o Psyykkistä hyvinvointia

o Fyysistä hyvinvointia

o Todellista ja pysyvää hyvinvointia, joka tuntuu aidosti

o Läsnäolotaitoja

o Tunnetaitoja

o Rohkeutta olla oma itsesi kaikkialla ja kaikenlaisissa elämäntilanteissasi

o Rohkeutta ilmaista oman mielipiteesi, vaikka olisit eri mieltä muiden kanssa

o Mahdollisuuden ratkaista sinun töihisi ja sinun henkilökohtaiseen elämääsi liittyviä ongelmia ja haasteita.

o JNE.

o JNE.


Yritykset saavat Tie Omaan Voimaan valmennuksesta säästöä mm. vähentyneinä työkyvyttömyyseläkkeinä. Lisäksi säästöä tulee työn tuottavuuden kasvuna. Tästä on konkreettista näyttöä numeroiden muodossa.


Tässä muutamia syitä miksi Tie Omaan Voimaan valmennus kannattaa:

· Koska vastaukset ovat sinussa, sinun sisälläsi - eivät sinun ulkopuolellasi.

· Koska, jos haluat pysyviä positiivisia muutoksia sinun elämässäsi, sinun tarvitsee löytää juurisyyt. Me haluamme ihmisille todellista positiivista muutosta elämään - eikä pelkkää ruosteen päälle maalaamista.

· Saat elämääsi syvällistä ja pysyvää selkeyttä sekä tasapainoa niin kehon kuin mielen tasoilla.

· Kun olet löytänyt omaan voimaasi ja pysyt omassa voimassasi, näet kun joku valehtelee sinulle.

· Kun olet löytänyt omaan voimaasi ja pysyt omassa voimassasi, näet kun joku yrittää manipuloida sinua.

· Koska tämän valmennuksen avulla sinä löydät itsestäsi voimavaroja ja lahjoja, joista et välttämättä ole ollut edes tietoinen. Opit lisäksi sen miten sinä voit hyödyntää näitä voimavaroja ja lahjoja käytännössä. Esimerkkinä näistä voimavaroista ja lahjoista on luovuus.

· Kun olet löytänyt omaan voimaasi, osaat tehdä oikeita ratkaisuja sinun omaksi parhaaksesi.

​​

· On lisäksi hyvä muistaa seuraava tosiasia: sinä itse olet kaikkien sinun ihmissuhteidesi pysyvä osapuoli. Kun käsität tämän, ymmärrät, miten välttämätöntä on ryhtyä tutkimaan itseään. Sinun ihmissuhteesi - niin töissä kuin vapaa-ajalla - eivät koskaan ole kehittyneempiä kuin se suhde, joka sinulla on itseesi.


Lopuksi vielä pientä ajattelun aihetta:


· Työnantajat ja työntekijät: Oletteko ajatelleet sitä, että mitä yksilö ei kohtaa henkilökohtaisessa psykologiassaan, tulee väistämättä ilmi työyhteisön elämässä tuottaen oman tutun seurausten vyyhtensä? Tämä sama pätee myös henkilökohtaiseen elämään eli mitä yksilö ei kohtaa omassa henkilökohtaisessa psykologiassaan tulee väistämättä ilmi perheen ja muiden läheisten elämässä tuottaen oman tutun seurausten vyyhtensä.


Lue lisää Tie Omaan Voimaan valmennuksesta: https://www.tieomaanvoimaan.fi/valmennusohjelma


Tee halutessasi www-sivuillamme oleva testi ja katso kuinka hyvin tämä valmennus sopii sinulle: https://www.tieomaanvoimaan.fi/tie-omaan-voimaan-testi


Lämpimästi tervetuloa Tie Omaan Voimaan valmennukseen!


Tie Omaan Voimaan valmennuksen perustajat

Mari ja Marko172 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page