top of page
Kuukausiblogi: Blog2
Etsi
  • Writer's pictureMarko

OLIN ALUKSI SKEPTINEN, MUTTA EN OLE ENÄÄ!

Mikaelin kokemus henkilökohtaisen kasvun valmennusohjelmastamme:


Olen ollut mukana Tie Omaan Voimaan valmennusohjelmassa kahdeksan valmennusjaksoa.


Olotilani on ollut Tie Omaan Voimaan valmennuksen jälkeen hyvin rauhallinen niin mielessä kuin kehossa. Tosin valmennuksen aluksi - varsinkaan ensimmäisellä ja toisella jaksolla - oloni ei ollut kovinkaan rauhallinen, vaan oloni on rauhoittunut pikkuhiljaa vasta matkan varrella. Olen hämmästynyt siitä, miten jotkut valmennusjaksot ovat tuoneet niin selkeästi esiin minun psyykkiset haavani ja traumani. Tämä on ollut pelkästään hyvä asia, että käsittelemättömät asiani tulevat esiin näin selkeästi, koska tätä kautta voin eheytyä ja oppia olemaan tietoinen aikuinen mies kaikkialla - myös todella vaikeissa ja haastavissa elämäntilanteissa.


On ollut mielenkiintoista huomata, että valmennuksen alkuvaiheessa ja varsinkin neljännellä valmennusjaksolla minulla nousi vahvoja tunteita esiin - kuten mm. surua ja suunnatonta ärsytystä. Se, että sain tuoda nämä tuntemukseni esiin vapaasti eikä minun tarvinnut selitellä niitä mitenkään, on tuonut merkittävästi helpotusta olooni.


Olin valmennuksen aluksi hyvin skeptinen kaiken suhteen, mutta jokaisen valmennusjakson aikana ja jälkeen tämä skeptisyys on lähtenyt karisemaan pois - pala palalta. Harjoituksia tekemällä ja asioita kokemalla olen huomannut, että hemmetti vieköön, miten paljon sitä sulkee itsestään vain siksi, kun luulee ja kuvittelee ”tietävänsä” ja sitten kun saa kokemuksen asiasta, niin tajuaakin, että luulo ei todellakaan ole tiedon väärti. 😊


Olen valmennuksen varrella huomannut, että minulla on sisälläni paljon käsittelemättömiä asioita menneisyydestäni. Olin kyllä tiedostanut tämän jossain määrin jo ennen valmennusta, mutta en ollut löytänyt paikkaa ja keinoa, jolla käsitellä näitä asioita rakentavasti ja niin, että se veisi minua eteenpäin. Tämä valmennusohjelma tuntuu minulle oikeanlaiselta ympäristöltä käsitellä näitä minun menneisyyteni asioita. Olen joskus käynyt juttelemassa näistä asioista psykologille / psykiatrille, mutta se juttu ei vaan ollut minua varten. Jollekin toiselle se psykologilla / psykiatrilla jutustelu voi sopia, mutta ei minulle.


Meille miehille tunteet ja tunteista puhuminen ei välttämättä ole kaikkein helpointa. Siihen kun ei ole välttämättä saanut minkäänlaista mallia saatikka tukea. Ainakaan minä en ole saanut. Koen tämän valmennuksen itselleni sopivana paikkana lähteä kohtaamaan näitä käsittelemättömiä asioita itsessäni. Valmennuksen kokemuksellisuus – se että asioita oivallutetaan kokemuksien kautta – on se minulle soveltuva juttu.


Olen oivaltanut lisäksi sen, että pelkästään ikävästä asiasta ammattilaisen kanssa puhumalla, sinä et käsittele ja kohtaa kehossasi olevaa tunnetta. Tunne kun ei välttämättä tule kehosta ulos vaikka sinä puhuisit kuinka. Tässä tämä valmennusohjelma on aivan omalla tasollaan! Tässä valmennuksessa asiat tulevat käsitellyksi ja kohdatuksi niin kehon kuin mielen tasoilla.


Opin tämän valmennusohjelman ensimmäisen kuuden valmennusjakson aikana käytännössä sen, että ne asiat missä minä koen eniten vastustusta, ovatkin ne jutut, joilla on minulle eniten annettavaa. Missä on ns. pahimmat paikat ovat ne, missä on suurimmat opin paikat. Toisin sanoen mikä eniten pistää mielen tasolla vastaa, niin siellä on usein se isoin lahja tuloillaan. On vain itsestä kiinni, kykeneekö näkemään tämän. Nämä ohjaajat kyllä auttavat ja tukevat oivaltamisessa.


Tie Omaan Voimaan valmentajat ovat ohjaajina mukavia ja rauhallisia. Koin henkilökohtaisesti hyvänä sen, että asioita ei selitelty ja jaariteltu liikaa. Osa valmentajista tuo asioita hienosti esiin urheiluun liittyvien esimerkkien kautta ja osa valmentajista taas tuo hyviä käytännön esimerkkejä työelämästä. Nämä käytännön esimerkit auttavat minua ymmärtämään mitä kulloinkin käsittelemme. Lisäksi käytännön läheiset harjoitukset tuovat asiat esiin niin, että ne voi todella ymmärtää oman kokemuksensa kautta.


On erikoista, että tässä valmennuksessa mieleeni on palannut sellaisia hyviä asioita, joita en ollut muistanut pitkään aikaan. Tämä herätti ajatuksen siitä, että miten paljon ihmismieli blokkaa tai unohtaa asioita - myös hyviä sellaisia. Sain palautettua mieleeni todella mukavia lapsuuden muistoja, joita en edes tiennyt muistavani. Ne vain olivat unohtuneet jonnekin.


Oma fiilis on ollut kaikin puolin hyvä valmennuksen jälkeen. Olen laittanut merkille sen, että olen nähnyt unia normaalia enemmän kunkin valmennusjakson jälkeen kuin tavallisesti. Alitajunta näyttää työstävän asioita aika tavalla.


Valmennuksen edetessä on ollut hauska huomata itsessä se, että ne harjoitukset mitkä aiheuttivat ensimmäisellä, toisella ja kolmennella valmennusjaksolla itsessä ärsytystä, ovatkin kääntyneet valmennuksen edetessä helpoiksi ja anniltaan todella hyviksi jutuiksi itselle.


Pidän myös siitä, että tässä valmennuksessa asioita saa käsitellä pienryhmässä. Koen sen itselleni hyvänä asiana.


Olen käynyt Tie Omaan Voimaan valmennusta kahdeksan valmennusjaksoa ja olen todella tyytyväinen saamaani valmennukseen.


Voin suositella tätä valmennusta kaikille miehille – myös äijille!


Rohkeasti vaan mukaan!


-Mikael-Lue lisää henkilökohtaisen kasvun valmennusohjelmastamme: https://www.tieomaanvoimaan.fi/valmennusohjelma


Lue lisää henkilökohtaisesta vastaanotostamme:


Lue lisää räätälöidyistä työyhteisö- ja johtamisvalmennuksistamme:


Olet lämpimästi tervetullut!322 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page