top of page
Kuukausiblogi: Blog2
Etsi
  • Writer's pictureMarko

Miten läsnä sinä olet itsesi kanssa?

Olen katsellut viime aikoina ihmisiä ja tehnyt huomioita siitä, että miten ihmiset erottavat sen mikä on egon ääni ja mikä taas on syvempää omaa minää, omaa voimaa, joka tulee sydämestä. Kun alkaa tajuamaan sitä mitä ei ole, voi se auttaa havahtumaan enemmän siihen mitä todella on. Egossa ollessa ulkoiset asiat vaikuttavat paljon enemmän - kuten esimerkiksi se, mitä muut ihmiset ympärillä tekevät ja tämä massa vie helposti mukanaan. On tärkeää oppia pysähtymään ja miettimään asioita syvällisemmin, kuuntelemaan omaa sydäntään ja pysyä siinä tunteessa mikä omassa sisimmässä tuntuu hyvältä ja oikealta.


Olen tehnyt työni puolesta havaintoja siitä miten egossa toimiminen voi tehdä hallaa urheilusuorituksiin. Jos esimerkiksi jossain urheilulajissa ei olla parhaalla mahdollisella tasolla ja kaikki sen ympärillä olevat ihmiset toimivat egosta käsin, niin tällöin laji ei valitettavasti tule koskaan kunnolla kehittymään, koska egossa olevat ihmiset kopioivat sitä ”väärää” toimintamallia vuodesta toiseen ja sitten he ihmettelevät, kun tulosta ei tule. Toki hyviä toimintamalleja kannattaa ja pitää kopioida, mutta on tärkeää tässäkin kohtaa ensin pysähtyä, kuunnella itseään ja sitä mikä itselle sopii eikä aivan sokkona vain kopioida sitä mitä muut tekevät. Jos ihmiset tulisivat tietoisemmiksi ja löytäisivät oman itsensä, silloin alkaisi myös löytyä rohkeutta kokeilla jotain uutta sekä jos ihmiset luottaisivat enemmän omiin syvempiin tuntemuksiinsa, sydämeensä, niin tällöin alkaisi todennäköisesti tapahtumaan muutosta parempaan suuntaan.


Egossa olevissa ihmisissä näkee sen, että siinä tilassa himoitsee ja ahnehtii kaikkea – erityisesti materiaa. Ego himoitsee ja ahnehtii myös valtaa – joskus hyvin salakavalastikin. Miettiessä näitä asioita sisimmästä, omasta voimasta käsin, niiden merkitys muuttuu todella paljon. Rahaa on hyvä olla, jotta pystyy elämään, mutta pelkkä raha ei tue todellista onnellisuutta. Voi ja saa tietysti olla miljonäärikin, mutta kun vaan toimii omassa voimassaan, sydämestään käsin, eikä anna egon viedä. Omasta voimasta käsin toimiessa elämä pysyy tasapainossa ja kulkee soljuvasti omilla raiteillaan. Sydämestään käsin toimiessa rahalla voi tehdä myös paljon hyvää. Olen huomannut käytännössä myös sen, että on ihmisiä, jotka itse väittävät toimivansa sydämestään käsin ja neuvovat muita ihmisiä toimimaan samoin, mutta sitten käytännössä – tietyissä tilanteissa - nämä neuvojat toimivat kuitenkin omasta egostaan käsin. Elää aidosti omien oppiensa mukaisesti esimerkin kautta ja neuvoa toisia omista opeistaan käsin ovat kaksi täysin eri asiaa. Tämä on ollut minulle hyvin avartava kokemus ja auttanut näkemään ihmiset entistä selkeämmin.


Olisi hyvin tärkeää, että ihmiset oppisivat käsittelemään pelkojaan ja ymmärtämään mistä pelot juontavat juurensa. Olisi myös tärkeää olla dumppaamatta ikäviä tunteita ja tuntemuksia sekä dumppaamisen sijaan oppia kulkemaan näiden tunteiden lävitse. Tämä tunteiden lävitse kulkeminen helpottaa olotilaa oleellisesti ja auttaa löytämään sitä omaa todellista itseä. Kun tulee tietoiseksi omista peloistaan, pystyy päästämään niistä irti ja on huomattavasti helpompi käsitellä pelosta nousevia kehon tuntemuksia sekä niiden vaikutuksia mieleen. Puhutaan paljon positiivisuudesta sekä siitä miten aina pitäisi ajatella positiivisesti. Tämä on sinällään ihan ok. On kuitenkin tärkeää huomata se, että missä kohtaa tällä toimintamallilla alkaa dumppaamaan omia tunteitaan ja tuntemuksiaan maton alle sen sijaan, että kulkisi näiden tunteiden ja tuntemusten lävitse. Tätä kaikenlaisten tunteiden ja tuntemusten lävitse kulkemista olisi hyvä opettaa, ohjata ja valmentaa kaiken ikäisille ihmisille. Jossain vaiheessa, kun tunteita ja tuntemuksia on dumpannut riittävästi, niin ennemmin tai myöhemmin, tulee raja vastaan ja kiehahtaa yli. Joskus raja voi tulla vastaan vasta useiden kymmenien vuosien päästä ja siinä onkin sitten vyyhtiä purettavaksi.


Oletko koskaan muuten laittanut merkille sitä, että keskitytkö omassa mielessäsi toisten ihmisten asioihin omien asioiden sijaan esimerkiksi miettimällä sitä, että miten toimisit niin, että muilla olisi hyvä olla? Oletko huomannut, että tällainen toimintamalli estää olemasta läsnä omissa asioissa? Oletko koskaan pysähtynyt miettimään mistä sinun huono olosi todella johtuu? Joskus huono olotila voi tulla esimerkiksi siitä, kun keskittyy vain miettimään sitä, että muilla olisi hyvä olla ja näin unohtaa itsensä. Minun mielestäni olisikin hyvä pysähtyä joka päivä kysymään itseltään sitä mistä mikäkin asia johtuu. Tämä auttaisi myös siinä, että näin huomaisimme kuinka läsnä me olemme itsemme kanssa vai olemmeko keskittyneet vain ympäristömme miellyttämiseen.

391 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page