top of page
Kuukausiblogi: Blog2
Etsi
  • Writer's pictureMari

MITEN KOKONAISVALTAISELLA VALMENNUKSELLA VOI AUTTAA?

CASE: PANIIKKIKOHTAUS JA AHDISTUSREAKTIO


TAUSTA:


Nainen, joka on kärsinyt jo pidempään ahdistus- ja paniikkikohtauksista. Paniikkikohtaukset ovat menneet sen verran arkielämää häiritseviksi, että nainen on joutunut hakemaan apua lääkäriltä ja psykiatriselta sairaanhoitajalta. Näiltä tahoilta nainen on saanut ainoastaan rauhoittavia lääkkeitä ja sanat tyyliin: ”koeta nyt pärjätä”.


Asia, joka tuo lisäpainetta vallitsevaan tilanteeseen, on noin 1,5 kuukauden päässä oleva lentomatka. Tämä pelottaa ja huolestuttaa naista todella paljon, sillä hän ei haluaisi saada paniikkikohtausta lentokoneessa ollessaan. Hän ei myöskään haluaisi turruttaa itseään tokkuraan ja lähes tiedottomaan tilaan rauhoittavilla lääkkeillä.


RATKAISU:


Nainen käy Marilla kokonaisvaltaisessa valmennuksessa yhteensä viisi (5) kertaa. Valmennukset ehditään aloittamaan lähes 1,5 kuukautta ennen edessä olevaa lentomatkaa.

Ensimmäisellä valmennus kerralla tulee itku siitä, kun Mari näkee ja tietää tarkalleen missä kohtaa kehoa paha olo on. Itku tulee, koska nainen ei ole kertonut tästä kehossa olevasta ikävästä olosta Marille mitään ja siitä huolimatta Mari näkee tämän. Ensimmäisessä valmennuksessa rentoutuminen on naiselle hankalaa, mutta toisella kerralla nainen pääsee rentoutumaan jo huomattavasti paremmin ja ahdistus lähtee pikkuhiljaa helpottamaan. Seuraavilla kerroilla jatketaan asioiden työstämistä niin kehon kuin mielen tasoilla.

Kolmannella valmennus kerralla nainen kokee olonsa niin turvalliseksi, että hän torkahtaa hetkiseksi hoitopöydälle. Kolmannen, neljännen ja viidennen käynnin jälkeen nainen kuvasi oloaan hyvin levänneen oloiseksi ja rauhalliseksi.

Nainen kärsii myös autoimmuunisairaudesta. Kuuden viikon aikana, kun hän käy valmennuksessa Marilla, hänelle tehdään verikokeita, jotta nähdään, onko hänen autoimmuunisairautensa pahentunut. Lääkärit ovat melko negatiivisia naisen autoimmuunisairauden paranemisen suhteen ja kertovatkin tästä naiselle jo etukäteen oman mielipiteensä. Lääkäreiden mukaan on todennäköistä, että sairaus on pahentunut ja että hänen lääkitystään joudutaan koventamaan.


Mari kertoo naiselle kolmannella valmennus kerralla, että se mitä naisen keho kertoo, on se, että verikokeet ovat ennallaan ja että autoimmuunisairauden tila vaikuttaa olevan ennallaan kehossa. Muutaman päivän kuluttua tästä nainen saa verikokeiden testitulokset ja myös lääkärit ovat hämmentyneitä siitä, miten naisen verikokeiden tulokset voivat olla niin hyvät. Lopputuloksena on se, että naisen autoimmuunisairauteen tarkoitettu lääkitys pysyy ennallaan.

Jokaisella valmennus kerralla Mari ja nainen käyvät lävitse myös työvälineitä, joita nainen voi käyttää, mikäli hän kokee, että paniikkikohtaus tekee tuloaan. Valmennuksessa mennään jokaisella kerralla niin kehon kuin mielen tasolle eli käsitellään ja kohdataan asioita kokonaisvaltaisesti.LOPPUTULOS:


Nainen matkustaa yli 4h lennon ongelmitta ja lääkkeittä. Nainen on ihmeissään siitä, miten rauhallinen hänen olonsa on koko lennon ajan ja miten helposti lento sujuu.


Mielen ja kehon tasolla nainen kuvaa oloaan helpottuneeksi, rauhalliseksi ja hyväksi. Hän koki Kokonaisvaltaisen Valmennuksen merkityksellisenä, sillä hänelle tuli rauhallinen ja varma olo siitä, kun Mari kuunteli, välitti, osoitti aitoa kiinnostusta häntä kohtaan.


Se mitä nainen arvosti erityisesti, oli se, miten jokainen käyntikerta loi häneen itsevarmuutta – jokaisen käynnin jälkeen olo oli helpottuneempi, vapautuneempi ja vahvempi. Nainen kuvasi tätä: ”Tuli olo, että minä olen kuitenkin hyvä ihminen.”


KENELLE NAINEN SUOSITTELEE KOKONAISVALTAISTA VALMENNUSTA:


Esimerkiksi ihmisille, joilla on huono itsetunto, pelkoja, ahdistusta, paniikkihäiriöitä. Lisäksi kokonaisvaltaisesta valmennuksesta on hyötyä ihmisille, jotka haluavat tuntea itsensä paremmin ja tiedostaa oman käyttäytymisensä syitä paremmin – ja tämän kautta parantaa omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointiaan sekä itsetuntemustaan.

Tässä yksi tosi tarina siitä miten henkilökohtaisella kokonaisvaltaisella valmennuksella voi auttaa paniikkikohtauksissa ja ahdistusreaktioissa.

Näitä tosi tarinoita on tulossa lisää meidän upeilta asiakkailtamme.


Saat apua kokonaisvaltaisesta valmennuksesta mm. seuraaviin asioihin:

+unettomuus

+stressi

+ahdistus

+keskittymisvaikeudet

+paniikkikohtaukset

+masennus

+syöminen ja painonhallinta (myös syömishäiriöt)

+ihmissuhdeongelmat

+riippuvuudet (tupakka, alkoholi, SoMe, lääkkeet jne. riippuvuus voi oikeastaan muodostua mihin tahansa asiaan)

+tunnelukot

+uskomukset (uskomus esim. siitä ettet pysty johonkin tai että sinun täytyy olla tietynlainen ollaksesi hyväksytty / rakastettu)

ym.

Kokonaisvaltaisella valmennuksella voi auttaa hyvin moninaisiin asioihin.

Varaa aika rohkeasti ja anna itsellesi lahja, joka auttaa sinua läpi elämän: https://www.kokonaisvaltainenvalmennus.fi/varaa-aika-valmennukseen

Yksi käyntikerta kestää 1,5h ja on hinnaltaan 88eur (sis. ALV. 24%).

HUOM! Sinulla ei tarvitse olla ongelmia tullaksesi kokonaisvaltaiseen valmennukseen. 😊 Ihannetilanne olisi, että ihmiset toimisivat ennaltaehkäisevästi, jo ennen kuin selkeästi näkyviä ongelmia edes ilmaantuu. Valitettavan harvoin näin kuitenkaan tapahtuu. Mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun niitä ongelmia - kuten esim. unettomuutta ja ahdistusta - on, niin kannattaa hakea apua siihen.

Lämpimästi tervetuloa!

P.S: Muista myös meidän Tie Omaan Voimaan valmennuksemme. Voit lukea ainutlaatuisesta valmennusohjelmastamme lisää www.tieomaanvoimaan.fi/valmennusohjelma .


Erityisesti yritysten, johtajien ja HR asiantuntijoiden sekä työeläkevakuutusyhtiöiden kannattaisi olla hereillä tämän valmennuksen suhteen, sillä tämä valmennus on täysin ainutlaatuinen ratkaisumalli mm. sairauspoissaoloihin ja osatyökyvyttömyyseläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi joutuville sekä näiden ongelmien ennaltaehkäisyyn.


Mielenterveysongelmista johtuvat sairauspoissaolot ja työkyvyttömyyseläkkeet ovat olleet kasvussa jo monta vuotta, eikä kukaan ole kyennyt ratkaisemaan tätä ongelmaa. Jotkut työeläkevakuutusyhtiöt ovat jopa perustaneet oman yksikön ratkomaan pelkästään tätä ongelmaa. Mikä on lopputulos? Jos ongelma olisi kyetty ratkaisemaan, se ei jatkaisi kasvuaan.


Haastamme nyt kaikki tämän ongelman kanssa painivat yritykset tekemään pilotin meidän kanssamme ja katsotaan mitä käytännössä tapahtuu. Lopputulokset käytännössä puhukoot puolestaan. Haastamme lisäksi kaikki yritykset ennaltaehkäisemään tätä ongelmaa ja puuttumaan tähän jo ennen kuin ongelmaa edes on.


Kuten Albert Einstein on sanonut: ”Me emme voi ratkaista aikamme ongelmia samalla tietoisuudella ja ajattelulla, jolla ne ovat syntyneet.”

105 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page