top of page
Kuukausiblogi: Blog2
Etsi
  • Writer's pictureMarko

MIKSI VAIN MURTO-OSA IHMISISTÄ SAAVUTTAA TAVOITTEENSA?

Päivitetty: 7. helmik. 2023

Nyt on taas se aika vuodesta, kun ihmiset ovat tehneet uudenvuoden lupauksia ja myös erilaisia haaveita ja unelmia alkaneelle vuodelle. Tutkimuksen perusteella kuitenkin vain

8 % ihmisistä saavuttaa tavoitteensa. Mielestäni tämä on todella pieni määrä. Ihmiset kuitenkin haluavat itsellensä jotain hyvää, mutta miksi suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan pääse tavoitteisiinsa, eivätkä salli itsellensä sitä hyvää mitä esimerkiksi uudenvuoden tavoite tai toive voisi tuoda itselle?


Varmaan jokainen on joskus tehnyt jonkun uuden vuoden lupauksen esimerkiksi tipaton tammikuu, laihdutus, karkkilakko, kuntokuuri jne… Jos et ole päässyt tavoitteeseesi, niin oletko koskaan miettinyt tai kysynyt itseltäsi, että miksi et päässyt tavoitteeseesi ja onko tämä sama asia mahdollisesti toistunut myös aiempina vuosina?


Monesti näiden ongelmien ratkaisuksi tarjotaan tavoitteiden asettamista eli selkeät sävelet, mitä milloinkin tapahtuu, jotta päästään varmemmin tavoitteeseen jne… Tämä on yksi ihan hyvä keino, mutta jos tämä keino on jo kokeiltu ja ei olla tästä huolimatta kuitenkaan päästy tavoitteeseen, niin silloin pitää muuttaa toimintamallia, ja lähteä esimerkiksi tutkimaan itseään pintaa syvemmälle.


Edellä mainittu pätee myös siihen, että jos tavoitteeseen päästään ja sitten kuitenkin - jonkin ajan kuluttua - palataan takaisin entiseen. Tällöinkään tavoitetta ei olla saavutettu pysyvästi. Tällöinkin olisi järkevää lähteä tutkimaan itseään pintaa syvemmälle.


Suurin osa persoonalliseen ja henkiseen kasvun apuun antavissa lähestymistavoissa huomioi monesti vain osan tästä matkasta. Eli käydään yhtä osa aluetta lävitse, mutta monestikaan ei käsitellä sitä todellista syytä mikä aiheuttaa meille ongelmia esimerkiksi tavoitteen saavuttamiseen. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että me itse luomme oman todellisuutemme ja elämämme.


Ei ole väliä millaista elämäsi on, mikä on ammattisi, millaisia ongelmia sinulla on, oletko vanha vai nuori, niin tämän tekstin tarkoituksena on auttaa näkemään asioita hieman eri tavalla kuin ehkä olet tottunut.


Ensimmäiseksi olisi hyvä lähteä tutkimaan mikä osa minusta luo ne tilanteet, jotka tunnen epämiellyttävinä mennessäni kohti tavoitettani?


Miksi en salli itselleni elämää ja sitä tavoitetta, jonka haluaisin?


Miksi jotkut asiat minussa ovat niin vaikeita muuttaa?


Näiden asioiden pohtiminen syvällisesti vie monesti aikaa, koska olemme eläneet ongelmien aiheuttajien kanssa koko elämämme, ja sen takia elämämme tuntuu normaalilta, koska meillä ei ole myöskään kokemusta paremmasta.


Mutta kaikki on mahdollista, kun saavutamme riittävän tietoisuuden tason ja pystymme löytämään psykologisen langan itsensä prosessoinnissa. Tämä vaatii kuitenkin tulla kasvotusten alemman minänsä eli sisäisen lapsen kanssa, jonka kohtaamista suurin osa meistä haluaa välttää. Ja edellä mainitun vuoksi takerrumme idealisoituun minäkuvaamme. Tämän kautta löytyy se todellinen juurisyy, minkä takia emme pääse tavoitteisiimme. Sekä se on syy miksi haluamme välttää syvää emotionaalista työskentelyä, jossa negatiiviset tunteet tulevat pintaan. Negatiivisten tunteittemme tunnistaminen ja tiedostaminen ei ole liian vaikeaa, kun meillä on henkinen perspektiivi ja kokemus, joka kertoo olemuksemme olevan aito oma itsensä.


Levottomat tunteet, jotka löydämme sisältämme, voidaan käsitellä, kun tiedostamme ne kiertelemättä, otamme niistä vastuun ja opimme muuntamaan ne takaisin alkuperäiseen muotoonsa, jossa persoonallisuutemme eri osat ovat vuorovaikutuksessa ja tasapainossa.


On äärimmäisen valaiseva kokemus lopultakin päästä tavoitteisiinsa ja olla kykenevä yhdistämään elämänsä tapahtumat – sekä positiiviset että negatiiviset – kokonaisuuteen, jonka itse on luonut.


Mikäli sinua kiinnostaa kehittää itseäsi ja haluat saada tietoista otetta sinun omaan elämääsi, on Tie Omaan Voimaan valmennusohjelma sinulle tarkoitettu. Tässä valmennusohjelmassa tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat keskiössä ja pääset oppimaan asioita itsesi kautta käytännössä kokemalla.


Valmennuksemme on käytännönläheinen ja kokemuksellinen. Seuraava uusi ryhmä aloittaa maalis-huhtikuussa 31.3.-2.4.2023, mutta paikkoja tähän on rajoitetusti. Kannattaa siis hakea mukaan, mikäli haluat astua tielle omaan voimaasi: HAE MUKAAN VALMENNUKSEEN TÄSTÄ.


Lue lisää Tie Omaan Voimaan valmennusohjelmastamme: https://www.tieomaanvoimaan.fi/valmennusohjelma


Voit halutessasi tehdä testin siitä, kuinka hyvin tämä valmennus sopii sinulle:


Järjestämme myös organisaatioille ja yrityksille työyhteisö- ja johtamisvalmennuksia, joista voit lukea lisää ohesta:


Olet lämpimästi tervetullut valmennuksiimme!


Marko184 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page